Tutkimus

 
 

Biodynaaminen tutkimus pyrkii parantamaan biodynaamista maataloutta ja syventämään sen ymmärtämistä. Tutkimuksellinen asenne, niin käytännön kuin teorian puolella, on aina ollut tärkeässä roolissa biodynaamisessa viljelyssä. Ja siihen kannusti myös Rudolf Steiner, jonka maatalous luennoista vuonna 1924 biodynaaminen viljely sai alkunsa. Ruohonjuuritasolla jokainen viljelijä toteuttaa tutkimuksellista ja havainnoivaa työtä.

Biodynaamisen viljelyn tieteellistä tutkimusta on tehty jo pitkään monissa tutkimuslaitoksissa ympäri maailman. Esimerkiksi Saksan biodynaamisen tutkimuksen instituutti on toiminut vuodesta 1950 (www.forschungsring.de).

Biodynamiikan tutkimus kattaa kaikki maataloustieteiden pääalueet, jotka ovat merkittävien niin biodynaamiselle kuin luonnonmukaisellekin maataloudelle. Tutkimusta tehdään mm. maan hedelmällisyydestä, ruuan laadusta ja kasvinjalostuksesta. Lisäksi tutkimusta kohdennetaan luonnollisesti biodynaamisten preparaattien vaikutuksiin ja herkkien kuvantamismenetelmien kehittämiseen sisäisen laadun mittaamiseksi. Viime aikoina tutkimusta on suunnattu lisäksi hiilen sidontaan.

Tieteellinen tutkimus pohjautuu klassisiin tieteellisiin tutkimusmenetelmiin. Sen lisäksi, tutkittavan alueen luonteen vuoksi, tutkimusmenetelmissä käytetään myös holistista lähestymistä.

Biodynaaminen maatalous perustuu laajempaan ymmärrykseen ihmisestä, kasveista, eläimistä, maasta ja kosmoksesta. Siksi se liittyy läheisesti tutkimusmenetelmien kehittämiseen, joilla pyritään ymmärtämään ihmisluonto kokonaisvaltaisesti.

Biodynaamisia tutkimuslaitoksia:

Forschungsring eV

Forschungsinstitut am Goetheanum

Forschungsinstitut für biologischen Landbau FiBL

Stiftelsen Biodynamiska Forskningsinstitutet (SBFI)

Louis Bolk Institute

Association Biodynamie Recherche

Bellis - Arbeitsgemeinschaft für goetheanistische Pflanzenerkenntnis

Josephine Porter Institute for Applied Biodynamics

Keyserlingk Institut

Soin de la terre

Näytteenottoa Intiassa. Kuva FiBL

Näytteenottoa Intiassa. Kuva FiBL

DOK-koe

Kansainvälisen FiBL tutkimuslaitoksen pitkäaikaisen DOK-kokeen raportti vuodelta 2000 on ladattavissa tästä. Dok-kokeessa tutkitaan biodynaamisen, luomuviljelyn ja tavanomaisen viljelyn pitkäaikaisvaikutuksia.

Lue myös artikkeli Demeter-lehdestä 2/2019 DOK-kenttäkokeen tuloksista


Puutarhakasvien biodynaamisten siementen käytön edistäminen ammattiviljelyssä

tutkimus.jpg

Biodynaamisen viljelyn säätiö jakaa apurahoja biodynaamiseen viljelyyn liittyvään tutkimukseen, julkaisutoimintaan, koulutukseen ja opiskeluun.

  • vuosittaiset hakuajat päättyvät 30. huhtikuuta ja 30. syyskuuta. Lue lisää

 
 

2nd International Conference on Biodynamic Research

Growing beyond resilience

30th August to 2nd September 2021.

 
fibl-logo.png