Preparaatit (2)

Biodynaamisten prepraattien valmistus ja myynti Suomessa niin ammattiviljelijöille kuin myös kotipuutarhureillekin on alkanut Rekolan biodynaamisella tilalla Kangasalla.

Rekolan Puutarha valmistaa myyntiin kaikkia kahdeksaa (500-508) preparaattia, joiden käyttöä viljelyssä vaaditaan saavuttaakseen Demeter-sertifikaatin. Rekolan Puutarhan valmistamat preparaatit ovat Biodynaaminen yhdistys – Biodynamiska föreningen ry:n suosittelemia preparaatteja kokonaisvaltaiseen maan- ja kompostin hoitoon.

Rekolan tilalla on käytetty biodynaamisia preparaatteja jo yli 40 vuotta. Rekolan tilalla biodynaamisten preparaattien kaupallisesta valmistuksesta vastaavat Henri Murto ja Sirkka Silvennoinen-Rekola. Heillä molemmilla on syvällinen suhde biodynaamisiin preparaatteihin.

Biodyaamiset preparaatit ovat lääkeaineita maaperälle sekä kompostille. Preparaatit lisäävät, ylläpitävät ja tukevat maaperän humuskerroksen ja mikrobien toimintaa.

Biodynaamisia preparaatteja voi tilata joko suoraan Rekolan Puutarhalta (www.rekolanpuutarha.com) tai biodynaamisen yhdistyksen kautta (info@biodyn.fi). Preparaattien mukana toimitetaan käyttöohjeet.

Kompostipreparaatit

Kompostipreparaatit lisätään pieninä määrinä joko suoraan lantaan, kompostoituvaan kasviainekseen tai nestemäiseen lietteeseen, jotka levitetään maahan. Ne jäsentävät kompostoitumisprosessia, edistävät harmonista maatumista ja siten palvelevat maaperän elävää rakennetta. Todistettavasti preparaatit lisäävät humusta ja parantavat maan rakennetta.

Siankärsämöpreparaatti (502)

Kamomillapreparaatti (503)

Nokkospreparaatti (504)

Tammenkuoripreparaatti (505)

Voikukkapreparaatti (506)

Virmajuuripreparaatti (507)

Ruiskutepreparaatit

Humuspreparaatti (500)

Piipreparaatti (501)