ominaisuudet

KOMPOSTIPREPARAATIT

 

Siankärsämöpreparaatti (502)

Siankärsämö (Achillea millefolium) tukee kasvien sopeutumista paikallisiin olosuhteisiin sekä virkistää ja tehostaa maaperän kalium- ja rikkiprosesseja.

 

 

 

 

 

 

 

Kamomillapreparaatti (503)

Kamomilla (Matricaria recutita) tekee lannan typestä vakaamman ja kestävämmän. Toissijainen rooli kaliumin, boorin ja mangaanin säätelyssä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokkospreparaatti (504)

Nokkonen (Urtica dioica) parantamaan maaperän rakennetta ja tehostamaan sen hedelmällisyyttä. Nokkonen vaikuttaa sekä typpeen että rautaan; se vahvistaa kahden ensimmäisen preparaatin vaikutusta sekä edistää orgaanisen aineen hajoamista humukseksi.

 

 

 

 

 

Tammenkuoripreparaatti (505)

Tammi (Quercus robur) edistää muotovoimia erityisesti kun niitä tarvitaan torjumaan kasvitauteja ja stimuloi maaperän kalsiumpitoisuutta. Sillä on toissijainen rooli fosforin säätelyssä.

 

 

 

 

 

 

Voikukkapreparaatti (506)

Voikukka (Taraxacum officinalis) auttaa maaperän pii- ja happiprosessien säätelyssä. Vetää puoleensa maaperän piitä. Toissijainen rooli boorin, magnesiumin ja seleenin säätelyssä

 

 

 

 

 

Virmajuuripreparaatti (507)

Virmajuuri (Valeriana officinalis) tukee maaperän kykyä toimia fosforiprosessien suhteen oikealla tavalla ja aktivoi kukan sekä hedelmän muodostusta. Toissijainen rooli magnesiumin ja seleenin säätelyssä.

 

 

 

 

 

 

RUISKUTEPREPARAATIT

 

Humuspreparaatti (500)

Lehmän sarvet täytetään lehmänlannalla. Sarvet haudataan maaham syksyllä ja talvella. Niillä on puoli vuotta aikaa kerätä kosmisia voimia. Sarvet kaivetaan maasta keväällä. Tuoksuva ja tumma maanomainen massa otetaan sarvesta ja dynamisoidaan vedessä rytmillisesti sekoittaen. Humuspreparaatti edistää mikrobitoimintaa, parempaa juurtumista ja mullan vedenpidätyskykyä.

 

 

 

 

Piipreparaatti (501)

Hienoksi jauhettua kvartsia lehmän sarvessa haudataan maahan keväällä ja kaivetaan ylös syksyllä. Puoli vuotta kesäisessä maassa antaa piipreparaatille kyvyn välittää valon energiaa, edistää kasvien tasapainoista kasvua ja kypsymisprosesseja. Se edistää kasvin fotosynteesiprosesseja ja vahvistaa kasvin omaa vastustuskykyä tuholaisia ja tauteja vastaan.